Kunsten at vælge det rigtige maleri

maleri med maske
fgb3

For nogen er kunst bare noget pænt at se på. De køber et maleri, banker et søm i væggen, og hænger det op. For andre handler kunst om at skabe en samling.

Lige meget om du ser kunst på den ene eller den anden måde, så burde du unde dig selv original og inspirerende kunst.

At samle på kunst og malerier er for alle

Mange tror at kunstsamling handler om at købe dyre malerier af kendte kunstnere og så stille dem i en bankboks og håbe at de en dag bliver mere værd.

Det er en misforståelse, og det er tilmed en misforståelse der afskrækker mange fra at købe originale kunstværker i første omgang.

God kunst er ikke dyrt, og det er ikke en videnskab. God kunst er først og fremmest en mavefornemmelse, og vigtigst af alt så er det din mavefornemmelse. At samle på kunst er ikke en kunsthistorisk disciplin.

Gør din kunstsamling personlig

Når du køber dit første maleri, så starter du automatisk din samling. Det er sådan alle er startet, selv museernes store, historiske samlinger startet med et enkelt maleri.

For de fleste af os bliver det første maleri købt fordi vi synes det er pænt. Selvfølgelig er der nogen der begynder at opsætte regler for hvilke kunstværker de vil have i deres samlinger.

Måske der kun må være franske malerier, eller malerier malet af kvinder, eller malerier fra 1800-tallet, eller malerier der forestiller hjorte. Men lige meget hvilken regel der opstilles, har den et æstetisk udgangspunkt. Det er en personlig præference.

Måske elsker du flamingoer, og derfor vil du samle på flamingomalerier? Gør det.

Måske er du vild med fodbold, så der skal være fodboldspillere på alle dine malerier? Så find en kunstner der maler fodboldspillere.

Eller måske vil du bare gerne samle på malerier du synes er pæne? Jamen så gør det!

I sidste ende er det eneste der betyder noget hvad du gerne vil have. Det er din samling.

galleri og kunst

Maling på væggen

Hvis du virkelig bliver bidt af kunst (det sker jo for nogen af os), så er der mere end selve kunstværket du kan overveje.

For samlingen handler ikke kun om alle de objekter den består af, det handler også om hvordan den bliver præsenteret.

Hvis du går på museum, vil du tit se en lille væghængt lampe der peger ind på maleriet og sørger for at det bliver belyst uden genskin. Det er bestemt en mulighed, men for mange vil det måske være et lidt drastisk spring.

En anden ting der bestemt kan overvejes, er den farve dine vægge har. Nogen farver står bare bedre til hinanden, og der er endda farver der er gode til at fremhæve billeder. De farver har ofte ordet ”museum” i navnet, hvilket gør dem nemme at finde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *